poniedziałek, 2 marca 2015
fideua
Hiszpańska, tradycyjna i bardzo smaczna potrawa, będąca alternatywą paelli.
Jest to potrawa z makaronu i owoców morza.
Opakowanie zawiera gotową potrawę, należy dodać tylko wody i oliwy z oliwek.
Sposób przygotowania:
1. Wlać na patelnię lub do rondelka 0,5 litra wody i łyżkę oliwy z oliwek
2. Doprowadzić wodę do wrzenia
3. Wsypać zawartość torebki i mieszać, tak aby cały makaron znalazł się w wodzie
4. Gotować na średnim ogniu (ok 5 min.), bez przykrycia, cały czas mieszając. Zaczekać aż sos nabierze pożądanej konsystencji
czwartek, 18 grudnia 2014
papryka wędzona Pimenton de la Vera
Pochodzi ona z regionu la Vera w
Hiszpanii słynącego z produkcji najlepszej papryki.
Jej doskonałą jakość i
pochodzenie z najlepszego regionu potwierdzają certyfikaty:
-Denominacion de Origen
Protegia - chronionej nazwy pochodzenia oraz
-Certyfikat "Pimenton de
la Vera"
Papryka wędzona jest jedną z
podstawowych przypraw kuchni hiszpańskiej.
Doskonale nadaje się do
przygotowania sosów, zup, sałatek,
potraw mięsnych, a także do
marynowania mięsa itp.
Smak papryczki jest bardzo intensywny
i bogaty.
Subskrybuj:
Posty (Atom)