poniedziałek, 2 marca 2015

Paella marinera


Hiszpańska Paella marinera.

Jest to szybkie danie, po dwóch minutach w mikrofalówce gotowe do zjedzenia.
Nie zawiera glutenu. Jest źródłem witaminy B



Skład: ugotowany biały ryz, warzywa(cebula, groch, czerwona papryka), olej słonecznikowy, mięczaki - poton pacyficzny (2%), małże (2%), krewetki (2%)(zawiera siarczany), pomidory, ekstrakt z owoców morza(zawiera skorupiaki i ryby)(aromaty naturalne, krewetki, sól, modyfikowana skrobia kukurydziana, cebula, pomidory, moltodekstryna ziemniaczana) sól, aromaty i szafran.
Może zawierać śladowe ilości jajek, soi, mleka i selera.

Sposób przyrządzania: Zdjąć kartonowe opakowanie i lekko otworzyć wieczko i włożyć do kuchenki mikrofalowej.
Podgrzewać do momentu aż ryż będzie gotowy - min 2 min w 800W. Wyjąć pojemnik, otworzyć do końca i zamieszać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz