Opakowanie zawiera:
ryż (120g), - specjalny ryż do paelli pochodzący z delty rzeki Ebro
bulion z owoców morza - smażonych krewetek i kalmarów
Skład: bulion z
owoców morza(skład bulionu: woda, oliwa z oliwek 2%, pomidory, cebula,
papryka, krewetki, kraby, czosnek i przyprawy), ryż, kalmary i krewetki.
Zawiera skorupiaki.
Może zawierać śladowe ilości glutenu.
Sposób przyrządzania:
wlać zawartość aluminiowej torebki na dużą patelnie ( najlepiej 24-26 cm
średnicy), doprowadzić do wrzenia, dodać ryż i dobrze wymieszać.
Odstawić na minutę i podawać.
Czas przygotowania - około 18 min.
Sugestie: Jeśli wolisz
bardziej ugotowany ryż można wsypać go wcześniej na patelnię, lub w
trakcie przyrządzania dodać pół szklanki gorącej wody.
Można także urozmaicić tą paelle - dodając do gotowania owoce morza.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz