poniedziałek, 2 marca 2015

paella






Opakowanie zawiera:
ryż (120g),  - specjalny ryż do paelli pochodzący z delty rzeki Ebro
bulion z owoców morza - smażonych krewetek i kalmarów


          Skład: bulion z owoców morza(skład bulionu: woda, oliwa z oliwek 2%, pomidory, cebula, papryka, krewetki, kraby, czosnek i przyprawy), ryż, kalmary i krewetki. Zawiera skorupiaki.
Może zawierać śladowe ilości glutenu.

Sposób przyrządzania: wlać zawartość aluminiowej torebki na dużą patelnie ( najlepiej 24-26 cm średnicy), doprowadzić do wrzenia, dodać ryż i dobrze wymieszać. Odstawić na minutę i podawać.
Czas przygotowania - około 18 min.


Sugestie: Jeśli wolisz bardziej ugotowany ryż można wsypać go wcześniej na patelnię, lub w trakcie przyrządzania dodać pół szklanki gorącej wody.
Można także urozmaicić tą paelle - dodając do gotowania owoce morza.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz